ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δάσκαλος - Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

  Καλό καλοκαίρι!  Ακολουθήστε μας και στο facebook (Γιώργος Δημητρακόπουλος, με ελληνικούς χαρακτήρες).   ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Συνδικαλιστής σημαίνει προσφορά και ΟΧΙ επάγγελμα! ς 

Αρχική Σελίδα Υπηρεσιακές μεταβολές Λειτουργικές υπεραριθμίες στη Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά

Λειτουργικές υπεραριθμίες στη Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Διεύθυνσης ΠΕ Πειραιά

Ενημερωτικό σημείωμα: Σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές
Με αφορμή το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ, το οποίο προστάζει να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς μέχρι τις 25 Αυγούστου, καθώς και κατόπιν ερωτημάτων αρκετών συναδέλφων, επισημαίνω πως το κομβικό σημείο για την εκκίνηση των υπηρεσιακών μεταβολών είναι η ρύθμιση των λειτουργικών υπεραριθμιών (έπονται οι νεοδιόριστοι, οι αποσπασμένοι και οι αναπληρωτές).
Δυστυχώς για την κυβέρνηση, η εκκίνηση της διαδικασίας των υπηρεσιακών μεταβολών με τη ρύθμιση των λειτουργικών υπεραριθμιών ορίζεται ρητά  στη νομοθεσία και συγκεκριμένα στο άρθρο 12, παρ. 2 του ΠΔ 100/97 όπου αναγράφεται η φράση «κατά την έναρξη του σχολικού έτους». Δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτή του νομοθέτη, καθότι τότε μόνο είναι δυνατόν να διαπιστωθούν τα πραγματικά λειτουργικά κενά.
Αξίζει, πάντως να αναφερθεί εδώ, πως πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ - όλα τα προηγούμενα χρόνια - προχωρούσαν στη ρύθμιση των λειτουργικών υπεραριθμιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τη συμμετοχή των Αιρετών του Κλάδου και χωρίς την καταγραφή της  διαφωνία τους (αν διαφωνούσαν).  ‘Ετσι, για να μην νομίζουμε πως  κάποια πράγματα έρχονται ουρανοκατέβατα….
Γιώργος Δημητρακόπουλος
Πρόεδρος του Συλλόγου της Νίκαιας

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔιαφήμιση


Ο Σύλλογός μου

Δείτε εδώ το παλιό site
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΧΡΗΣΤΕΣ ONLINE

Έχουμε 191 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοφιλή